Suurimate maksuvõlglaste koorem ulatub üle miljardi krooni

Viktoria Lummo 12. märts 2009, 00:00

Eesti suurimate maksuvõlglaste edetabelit juhib veebruari lõpu seisuga kütuse müügiga tegelenud ja pankrotis olev OÜ Saltreks, kellel on viimastel andmetel 139 miljoni kroonine võlg. Selle firma osanik on Oleg Kebekov.

Teisel kohal on Fostis Trading, kellele on välja kuulutatud pankrot. Firma osanik on Alvar Varendi. Kolmas koht maksuvõlglaste edetabelis kuulub pankrotis olevale firmale Pento OÜ, mille osanik on Priit Rõigas.

Endiselt on maksuvõlglaste seas ka Erwes Eesti OÜ, mille juhatuse liige Jaak Napritson ütles 17 miljoni krooni suuruse maksuvõla kohta, et selle üle käivad praegu kohtuvaidlused ja kohtuotsuseni ei taha ta teemat lähemalt ajakirjanduses käsitleda.

Napritsonile kuulub osalus ka OÜs Topster. Napritson on põllumajandustootjate edetabelis esikoha saanud firma juht ja omanik. OÜ Topster on korduvalt olnud Äripäeva kiiresti arenevate ettevõttete edetabelis, samuti Valgamaa ettevõtete ja põllumajandustootjate edetabelis. 2006. aastal Äripäeva rikaste edetabelis oli Napritson 366. kohal.

Uutest maksuvõlglatest on kõige suurem võlg Ergomer Ehitus OÜ-l. Firma, mille osanik on Sergei Kalašnikov, on maksuametile võlgu ligi 20 miljonit krooni.

Uustulnukad maksuvõlglaste edetabelis on ka Rocca Al Mare Ehitus OÜ, OÜ Kinza Grupp, OÜ Tallinna Arendus ja Q Autoliising OÜ.

Nendel firmadel on äriregistri andmeil ühine juhatuse liige ja omanik Ats Kadak, kellega Äripäeval ei õnnestunud ühendust võtta. Kokku on nende firmade maksuvõlg üle 36 miljoni krooni.

ASil Stepford Finance on ligi 7 miljoni kroonine võlg. Ettevõte tegeleb kinnisvara väljaüürimisega. Firma juhatuse liiget Kristjan Silda ei õnnestunud Äripäeval kätte saada.

Edetabeli uus liige on ka Autohaus OÜ, kelle maksuvõlg on ligi 11 miljonit krooni. Äriregistri andmetel on firma tegevusala sõiduautode ja väikebusside müük. Selle osanik on Nikolai Gontšarov, kellel on osalus ka Eretalia OÜs, praegu likvideerimisel olevas Seder Invest OÜs, Romulen OÜs ja Viru BioEnergy OÜs. Äripäev püüdis maksuvõlglasega ühendust võtta, kuid Autohausi ametlikel telefoninumbritel vastas firmaga mitte seotud inimene.

Ligi 7miljoniline maksuvõlg on tubakatoodete hulgimüügiga tegeleval Coverland Eesti ASil.

"See võlg ei ole meie ja Äripäeva vaheline asi, see on meie ja maksuameti vaheline asi," ütles Coverland Eesti ASi juhatuse liige Mall Bakler. "Kõikidel on praegu raske ja me oleme maksuametiga juba kokku leppinud. Kindlasti maksame oma maksuvõla ära."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing