Kahjurite üle tuleb kontroll saavutada

ÄP 30. aprill 2009, 00:00

Jäneseid ja mutte saab eemale hoida maapinna sisse kaevatud traataiaga, lilleaias võiks aga kasvatada sorte, mis loomadele toiduks ei kõlba. Puude tüved võib talvel ümbritseda traataiaga ning põõsaste oksad võib sügisel piprapihustiga kergelt üle lasta.

Suuri putukaid võib käsitsi ära korjata ja need seebise veega ämbrisse kallata.

Kahjuritest märgatavalt raskem on võidelda haigustega, sest tavaliselt pesitseb haigus taimes aegsasti enne seda, kui ilmnevad esimesed sümptomid.

Paljud seenhaigused levivad väikeste eostega, mis hõljuvad tuule käes ja maanduvad taimelehel. Seal arenevad need edasi ja põimivad taime kudedesse peenikese niidi. Alles siis hakkab taim ilmutama märke stressist. Sellised lehed tuleks kohe ära korjata ja visata prügi, mitte komposti hulka.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing