Larvik Cell hülgas tselluloositehase

Katre Pilvinski 29. juuni 2009, 00:00

Finantsprobleemide tõttu lahkus Estonian Celli omanikeringist AS Larvik Cell Holding.

"Kõikides tööstusharudes on praegu raske ning meil polnud aega uut aktsionäri otsida. Kuna oleme Estonian Celliga seotud, tundsime kohust ettevõttes oma osalust suurendada. Me usume sellesse projekti," sõnas Heinzel.

Heinzel ootab Estonian Cellilt juba tuleval aastal positiivset tulemust. "Vaevalt et juba sel aastal majanduslik olukord Euroopas paraneb, kuid järgmisel aastal on olukord kindlasti parem," märkis ta.

ASi Estonian Cell tehase juhi Lauri Raidi sõnul on Larvik Cell finantsraskustes ning faktiliselt likvideerimisel. "Estonian Celli endine osanik Larvik Cell Holding ei täitnud 2008. aasta lõpus kohustusi oma võlausaldajate ees ja seetõttu lõpptulemusena on omanike staatus meie ettevõttes muutunud," selgitas ta.

"Seetõttu on meil praegu kaks omanikku, kelle finantstaust on tugev, ja see muudab meie olukorda nii finantsiliselt kui ka operatiivselt ning strateegiliselt tugevamaks," rõhutas tehase juht.

Raidi sõnul on ettevõtete finantsportfell pankade silmis aktsepteeritav ja kõik laenuküsimused on pankadega sujuvalt liikumas. "Näiteks Larvik Celliga see niimoodi ei olnud, nad ei olnud oma garantiidega võrdväärsed omanikud pankade silmis," märkis ta.

Raidi sõnul on firma selle aasta eesmärgiks tulla oma kulude ja tuludega nulli ning säilitada tootmismahud. "Kuna põhiturgudel on hinnad alla läinud, tuleb seetõttu ka 2009. aastal oluliselt väiksem käive," lisas ta. Ka uued turud Aasias peaksid tulemusi parandama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing