Coca-Cola tahab Tallinna tehase Lätti kolida

Virge Haavasalu 15. september 2009, 00:00

Sobiv maa-ala asub Riiast 40 kilomeetrit ida suunas, Ropazis.

"Vaatame seejärel uuesti üle projekti ärilise poole ja teeme otsuse järgnevate sammude kohta," rääkis Coca-Cola HBC Eesti avalike suhete juht Piret Jaaks. Ta ei tahtnud anda mingit kindlat kuupäeva, millal analüüs lõppeda võiks.

Õlletehase A. Le Coq juhataja Tarmo Noobi sõnul pole siin muud põhjust kui logistiline põhjus. "See on puhtalt Coca-Cola sisemise efektiivsuse küsimus," märkis ta.

Coca-Cola on maailmabränd ja seepärast ei usu Noop, et firma mainega võiks midagi erilist juhtuda, kui Eesti asemel hakatakse jooke tootma Lätis. Kui aga õlletehas viiakse ühest kohast teise, siis oleks see Noobi sõnul katastroof, kuna üks eestlane vabatahtlikult Läti õlut Eesti õlle pähe jooma ei hakka. "Seal on brändiuhkus," selgitas ta.

"Kui Coca-Colal on laiendusplaan, siis võib-olla Tallinna asukoht ei võimalda laieneda sellisel viisil, nagu ettevõte seda soovib. Logistiliselt on loomulikult mõttekas hoida nii-öelda veemüüki, kuna Coca-Cola koosneb peamiselt ju veest, suuremate turgude lähedal, mitte väiksemate," arutles õlletehase juht.

Eesti riigile tehase kolimine tema hinnangul küll mõju ei avalda. "Kindlasti ei kao 250 töökohta, vaid mõnevõrra vähem, kuna ilmselt ladu jääb Eestisse," arvas Noop.

Kas A. Le Coqi võiks ka tehase kolimine mõjutada? "Oluliselt ei mõjuta," arvas Noop. "Konkureerivad ju brändid. Ega Coca-Cola logistika kehvemaks jää. Turuolukorda see kindlasti ei mõjuta," vastas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing