Naisettevõtjad jätavad liigse riski võtmata

Katariina Krjutshkova 21. september 2009, 00:00

See aasta on raamatute kirjastajale ASile Sinisukk üks raskemaid, kuid kriisi positiivne külg on see, et eestlaste terve talupojamõistus on tagasi tulnud ning sellega koos ka ettevõtlikkus ja nutikus, ütles tänavu rikaste edetabeli üks tõusjatest, Sinisukk ASi tegevjuht Marie Edala.

Koondamisest ja palkade vähendamisest on Edala sõnul pääsetud. "Oleme kogu aeg kokkuhoidlikult elanud ning seetõttu pole võimalik kusagilt rohkem kokku hoida," lisas ta.

Praegu kaaluvad nad kolm korda tõsisemalt seda, mida välja annavad. "Eksperimenteerime märksa vähem," ütles Edala, kes on tänavu Äripäeva rikaste TOPis 329. kohal.

Mulluselt 427. kohalt tänavu rikaste edetabelis 403. kohale tõusnud Tartu Terminali enamusomanik Malle Raudsepp ütles, et ta ei lase ennast konkurentsist häirida. "Valdkonnas tegutseb palju naisi, nii Nestes kui ka Statoilis. See, et olen kütuseärisse sattunud, on saatus," rääkis Raudsepp.

Raudsepa sõnul saadi tunamullu valmis neli suurt kütusemahutit, mis andis oluliselt mahtu juurde. "Sellest on ka kasv tekkinud. Samuti tuli riigihange sisse," sõnas ta. Järgmisel aastal jätkab firma investeerimist. "Suuri riske me ei võta, need oleme maandanud," märkis ta.

Rikaste edetabelist oli huvitav vaadata nii ennast kui ka teisi, ütles tabeli uustulnuk, 245. kohal olev Jelena Masli, kes on RGR Metalli osanik. Samas tunnistas Masli, et see aasta on neil äärmiselt keeruline olnud. Metalli hind kukkus poole võrra ja seetõttu kuhjus ka kahjum. Masli sõnul tuligi eelmisel aastal niivõrd hea tulemus metalli kõrge hinna tõttu.

Naistele kuuluvat perefirmat juhib Liidia Taniljuk. Koos Jelena Masliga on firma kaasaktsionärideks veel Inna Daniljuk ja Ljudmilla Tjumetševa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing