Kui investeerida tööstusesse…

Tarvo Vaarmets 09. oktoober 2009, 00:00

Tööstusaktsiate valik kujunes põnevaks - välja toodud ettevõtete tegevusalad on üsna erinevad ja huvitavad. Kuigi ka seekordsed ettevõtted on valitud tugeva bilansi ja tubli efektiivsuse alusel, muudab neid oluliselt vähem atraktiivsemaks suhteliselt kõrged aktsia hinnaga seotud suhtarvud. Samas, nagu ka varem tehtud sektoriülevaadete puhul, tasub ka siinseid tööstusaktsiatest huvitatutel jälgida. Esimesed USA pääsukesed on oma kolmanda kvartali tulemused juba avaldanud, sealjuures sisendas kerget optimismi Alcoa kasum. Mida edasi, seda selgema signaali me ettevõtetest tulemuste näol saame. Sõelale jäänud ettevõtted avaldavad oma tulemused pärast 20. oktoobrit - selleks ajaks on meil üldisest tulemuste suunast juba rohkem infot.

Neljast väljavalitust USA börsidel noteeritud tootmisettevõttest tundub huvitavaim FLIR Systems, kes praegust suurt kriisi ei näi tunnistavat - viimase aasta jooksul on üsna võimsalt kasvanud nii ettevõte käive, äritegevuse rahavoog kui ka kasum. FLIRi viimane puhaskasumi langus jääb aastasse 2006. Lisaks on ka ettevõtte bilanss teistega võrreldes märgatavalt tugevam - nii lühiajaline kui ka pikaajaline likviidsuspositsioon on suurepärane. Ja nüüd tuleb "aga" - hinnatase on kõrge. Ehk läheb madalamaks. FLIRile võiks sekundeerida valikust kõige väiksema turuväärtusega Total Systems, kellel samuti väga head bilansinäitajad, heal tasemel hoitud käive ja kasum ning ka suhteliselt madalam hinnatase.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing