ÄP fototoimetus • 2. detsember 2009 kell 21:00

ÄP 5 aastat tagasi: Riigikohus lasi üüri piirmäärad vabaks

Riigikohus jättis rahuldamata presidendi taotluse tunnistada üüri piirmäärade vabakslaskmine põhiseadusega vastuolus olevaks. President vaidlustas elamuseaduse ja omandireformi aluste seaduse N 121 muutmise seaduse, mis võttis omavalitsustelt õiguse kehtestada üüri piirmäärad tagastatud elamutes asuvatele eluruumidele. Riigikohtu otsuse järgi ei ole tagastatud elamute üürnikel kunagi olnud ega saa ka praegu olla õiguspärast ootust, et üüri piirmäärad jäävadki kehtima. "Oleme olnud ka algselt seisukohal, et nn sundüürnike staatus peab kaduma," tervitasid omanike liidud avalduses riigikohtu otsust.

Hetkeseis: Keskerakondlik Tallinn mängis sundüürnike staatusega veel viis aastat. Nüüd tõstab ise üüri, 20%, ka orbudele.

Autor: ÄP

Hetkel kuum