Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: USA lõpetas positiivse nädala

  Ühendriikide aktsiaturgude indeksid liikusid nädala viimasel kauplemispäeval erisuunaliselt, sest investorid ootasid lisaks headele majandustulemustele ka tulemusi G20 riikide finantsjuhtide kohtumiselt.

  Täna avalikustas oma kolmanda kvartali majandustulemused Ühendriikide suurim sideoperaator Verizon, raporti kohaselt langes kasum 25%. Verizoni puhaskasum küündis 881 miljoni dollarini, ehk 31 senti aktsia koha. Võrdluseks, eelmisel aastal olid samad näitajad 1,176 miljardit dollarit , 41 senti aktsia kohta.
  USA ühe suurima kindlustusandja AIG aktsiad leidsid investorite toetust, sest firma teatas, et suutis lõpuks maha müüa enda Aasias tegutseva elukindlustuse haru. Tehingu mahuks kujunes 17,8 miljardit dollarit. AIG nimetab ise müüki suureks sammuks valitsuse poolt saadud maksumaksjate raha tagasimaksmisel.
  Ühes kasumiprognoosiga avaldas Amazon ka kolmanda kvartali tulemused, mis olid üsnagi positiivsed. Kolmanda kvartali kogu kasum tõusis 199 miljonilt dollarilt 231 miljoni dollarini, mis teeb aktsia kohta uueks tuluks 51 senti. Müügitulemused kasvasid 39 protsenti, 7,56 miljardi dollarini, teatas Amazon.
  Reedel algas ka kahepäevane G20 riikide koosolek Lõuna-Koreas, kus peatähelepanu all on nn kääriv valuutasõda. Peamiselt on tegu Hiina ja USA vahelise võitlusega, kus USA nõuab hiinlastelt jüaani kursi vabakslaskmist.
  "Seal võtab sõna (Ühendriikide rahandusminister Timothy) Geithner, kes räägib Ühendriikide dollari tugevuse tähtsusest. Ülejäänud räägivad, mida nad ette võtavad, et vältida valuutasõda. Sel on kindlasti omad mõjud turgudele," ütles Janney Montgomery Scotti analüütik Mark Luschini CNN-ile.
  Kulla hind suutis odavnemist täna vältida. Õhtuks kallines väärismetalli unts 0,17%, 1328 dollarini. Toornafta hind liikus päeva teises pooles jõudsalt üles. Barrel musta kulda kallines 1,80%, 82,01 dollarini.
  Valuutaturgudel täna erakordseid kõikumisi ei esinenud. Euro kerkis 0,14%, võrdudes 1,3941 dollariga. Jaapanlastele tõi veidi leevendust langev jeen. Päevaga kallines dollar 0,06%, võrdudes 81,35 jeeniga.
  Tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios valitses tõusjate ja langejate vahel tasakaal. Reede õhtuks olid suurimad kukkujad American Express (-3,08%; 39,03), Nokia (-1,95%; 11,06) ning Goldman Sachs (-0,97%; 157,76). Enim valmistasid enda aktsionäridele heameelt Baidu.com (+4,68%; 107,28), Starbucks (+4,40%; 28,49) ning eBay (+3,22%; 28,07).
  Nädala viimase kauplemispäevaga kukkus Dow Jones tööstuskeskmine 14 punkti ehk 0,13%, sulgudes 11 133 punkti peal. Nasdaqi indeks tõusis sama ajaga 20 punkti ehk 0,80%, 2479 punktini. S&P 500 koondindeks sulgus 1183 punkti peal, kerkides 3 punkti ehk 0,24% võrra.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.