Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laine lööb taas laineid

  Laine on aktiivselt lavadel püsinud alates loomisaegadest. Kuigi ansamblist on läbi käinud kümneid erinevaid artiste, on ansambli nägu ikka seesama, mis varem. Laine propageerib eestikeelset popmuusikat, oskab ajaga kaasas käia ning ennast meeldejäävaks laulda.
  Laine sai alguse pool sajandit tagasi. Eesti NSV Riikliku Filharmoonia juurde loodud professionaalse muusikakollektiivina oli tema ülesanne arendada eesti estraadi- ja rahvamuusikat ning tutvustada seda nii Eestis kui ka väljaspool. Esineti Kesk-Aasiast Kamtšatkani ja kõikides tollastes NSV Liidu vabariikides. Samuti jõudis Laine oma lauludega mitmesse lääneriiki.
  Laine esineb aktiivselt ka praegu ning seda üle Eesti - kuhu kutsutakse. Ansambli liikme Merle Lilje sõnul toimub esinemisi tavaliselt kolm-neli korda kuus ning kuna ansambli repertuaar hõlmab väga mitmeid muusikastiile, siis suudab ansambel pakkuda eriilmelisi kavasid. "Meil on 60ndate repertuaarist kava, samuti 70ndate diskoperioodist. Vahel kombineerime oma kontserte-esinemisi meessolistidega, kelleks on Vello Orumets ja Boris Lehtlaan," rääkis Lilje.
  Vahel satub Laine esinema ka ööklubide teemaüritustele, kus on Lilje sõnul üsna tavaline, et noored laulavad nende laule kaasa. "Oleme rõõmsad, et meie laulud elavad edasi," oli Lilje rahul.
  Laine on suutnud populaarsena püsida 50 aastat ning selle 50 aasta jooksul on ansambli kontsertidel käinud lausa põlvkonnad - vanaemadest lapselasteni. Põhjust, miks Laine esitatud meloodiad ja laulutekstid ajale vastu pidanud on, peab Lilje lihtsaks: "Meie teeme ikka oma tööd armastuse ja õhinaga ning küllap on see sõnum ka kuulajateni jõudnud."
  Ansambli jätkuvat laululoomet kajastavad Laine salvestised. 2000. aastal ilmus CD-kogumik "Uus Laine", 2005. aastal poplaulude kogumik "Kirju seltskond" ja samal aastal ka kogumik "Oot-oot" ansambli parimate rahvalaulutöötlustega.
  Juubelikontsertidel kõlab läbilõige Laine absoluutsest kullavaramust. Ettekandele tulevad kunagise muusikalise juhi Raivo Diksoni ainulaadsed rahvalaulutöötlused ning omaaegsed pophitid.
  Laine lavajuubel on korraldatud suurejoonelise galaprogrammina, kus peale ansambli praeguse tuumiku, kelle hulka kuuluvad Sirje Põllu, Krista Grinbergs-Raigla ja Merle Lilje, astub üles suur hulk külalisi: Vello Orumets, Uno Loop, Heidi Tamme, Anne Velli, Marju Marynel Kuut, Lembit Saarsalu, Tõnu Naissoo, Boris Lehtlaan ja Ivo Linna. Külla saabuvad ka ka Hirvo Surva koor, tantsusolistid Eve Andre ja Sergei Upkin Eesti rahvusballetist, Kalju Saareke, Elonna Spriit ning instrumentaalansambel Riho Lilje juhatusel.
  Võrreldes ansambli kümne aasta taguse suurjuubeliga, kui Lainel täitus 40. tegutsemisaasta, on 50 aasta juubel mastaabilt suurem ja värvikam. Ka külaliste nimekiri on pikem. Kui eelmine juubel toimus Estonia kontserdisaalis, kus Laine 1960. aastal ka loodi ning kus ansambel pikka aega tegutses, siis 50. sünnipäevapidu peetakse Nokia kontserdimajas.
  Laine on jätkuvalt särtsu ja hakkamist täis ning oma lavaenergiaga annab vaat et noortele artistidele silmad ette. Kas Laine ka 60 aasta juubelini vastu peab, ei julge Merle Lilje lubada. "Praegu panustame kogu energia käesoleva juubeli kontsertidele. Veel ei julge edaspidistest juubelitest unistada, aga iial ei tea," jättis Lilje otsad lahtiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.