Aasia börsidel lõpuks ka tõusupäev

Romet Kreek 12. jaanuar 2011, 09:52

Aasia börsidel on täna esimene börsipäev, eelmised kolm läksid languse nahka. Investoreid rõõmustas euro kolmandat päeva kestnud tugevnemine dollari vastu, kuna Hiina ja Jaapan panevad oma õlad alla Euroopa rahastamiskriisi lahendamisele.

MSCI Aasia indeks tõusis 0,9 protsenti. Toorkummi hind tõusis rekordtasemele.

„Aasia aktsiate väljavaade on positiivne ühes märkidega maailmamajanduse ja ettevõtete tulemuste paranemisega,“ ütles Mitsubishi UFJ Asset Managementi fondijuht Miciya Tomita Bloombergile. „Kuid investorid peavad silmas pidama riske, milleks on inflatsiooni kiirenemine ja jätkuv Euroopa valitsuste võlakirjaprobleem.“

Jaapani aktsiaturg tõusis 0,02 protsenti ja Hiina 0,6 protsenti, kuid India oma langes 0,6 protsenti.

Kummi hind tõusis Tokios juunikuise tarnetähtajaga lepingu näol 2,3 protsenti, 450,2 jeenile kilogrammist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2011, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing