EKSPORT: Meie ühine võluvits, mis viib Eesti rikaste klubisse

Rivo Sarapik 02. veebruar 2011, 00:00

Kui räägitakse uuest ja järgmisest majanduskasvust, lipsab lausesse enamasti sisse ka sõna "eksport". See on võluvits, mis väikese Eesti turu hädasid leevendab-ravib ning meid rikkamate riikide sekka viib.

Ent päris elu pakub ekspordiga tegelejale siiski veidi peamurdmist. Näiteks kuidas on viisakas jalg üldse teises ärikultuuris ukse vahele suruda, kes proovijale sellel teel mütsi silmile püüavad tõmmata, kas keegi pakub uuele turule pürgijale ka rahalist toetust või kui tihti võõras kultuuris arveid makstakse - need on vaid osa küsimustest, mis uuele turule minejat vaevavad.

Samas on Eestis sadu edukaid eksportööre, kes müüvad oma toodangut - e-teenused, toit, tarbe- ja tööstuskaup, tarkvara jms - sadadel rohkem või vähem tuntud turgudel. Nemad saavad neile küsimustele oma piitsavorpide ja präänikute pealt vastata ja seda hakkabki tänasest ilmuma hakkav Äripäeva rubriik Eksport igal kolmapäeval pakkuma - viime kokku kohalike tegijate ja edukate kogemuse ning huviliste küsimused. Selleks, et selles parem olla ning tulevaste majanduse Ameerika mägede vastu paremini valmistuda.

Seda saad aidata ka sina, lugeja, edukamalt teha. Eksportööri märgates. Ehk, kui sulle jääb silma või kõrva õnnestunud kogemus Eestist välja müümisel või omad ise õpetlikku kogemust Eestist välja pürgimisel, võid sellest lahkesti toimetusele teada anda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing