Lümanda koolile pärandati 83 000 eurot 

Silvia Kruusmaa 11. veebruar 2011, 16:13

1928. aastal Lümanda põhikooli lõpetanud Eduard Treirat, kes oli teispool Atlandit tunnustatud kosmonautika- ja lennundusinsener, pärandas koolile 114 000 USA dollarit.

Vanas vääringus üle 1,3 miljoni krooni ja nüüd üle 83 000 euro küündiva summa kohta ütles Lümanda põhikooli direktor Tiina Talvi, et erilist rõõmu valmistab maailmas hiilgavat karjääri teinud saarlase mõte toetada just oma väikest kodukooli Lümandas, kust kõik kunagi alguse sai, kirjutas Saarte Hääl.

Kulli külas 1912. aastal sündinud ja kaks aastat tagasi 93-aastasena Floridas manalateele läinud Treirat oli Talvi sõnul mees, kes muuhulgas meisterdas oma kooliajal Saaremaa esimese elektrilise koolikella.

Direktriss Talvi sõnul ei olnud pärandusel sihtotstarvet ja seega tegi raha kasutamise osas otsuse kooli juhtkond.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2011, 08:58
Otsi:

Ava täpsem otsing