Research in Motioni aktsia -10 protsenti

Rait Rebane 25. märts 2011, 19:57

Eile hilisõhtul kvartalitulemused ja kesise tuleviku prognoosi avaldatud Research in Motion sai täna löögi mitmelt analüütikult, kes andsid ettevõttele hävitava hinnangu. Nutitelefonide tootja aktsia on keskpäevaks kukkunud enam kui 10 protsenti.

Eile avaldatud kvartalitulemuste kohaselt kerkis ettevõtte kasum aastatagusega võrreldes 32 protsenti 924 miljoni dollarini ehk 1,78 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid BlackBerry tootjalt kasumiks 1,76 dollarit aktsia kohta.

Vaatamata oodatust parematele tulemustele on RIM-I aktsia võtnud suuna allapoole kuna ettevõtte hinnangul võib järgnevates kvartalites peagi ilmuva tahvelarvuti PlayBook tõttu kasum kukkuda 1,47-1,55 dollarini aktsia kohta.

“Meie hinnangul liiguvad nad turu suhtes vastuvoolu,” teatas Deuche Banki analüütik Brian Modoff, kes alandas ettevõtte aktsiareitingu “sell” peale.

Research in Motion on pikemat aega jaganud analüütikud kahte leeri, ühed uskusid, et kunagine liider suudab hoida turuosa iPhone’ide ja Androidide vastu ning teised leidsid, et ettevõtte ei suuda konkurentsile vastu seista. Kuid eile avaldatud tulemused muutsid optimistide arvamust. Ligi 53 protsenti analüütikutest hindavad nüüd ettevõtte aktsiareitinguks „neutral” või „sell”.

„Apple ja Android domineerivad USA turul väga tugevalt ning on vähetõenäoline, et RIM suudab tagasi võita kaotatud kliente,” teatas Robert W. Bairdi analüütik William Power, kes alandas aktsiareitingut „underperformi” peale.

„Rim peab tõestama enda potensiaali,” teatas UBS-i analüütik Maynard Um, kes säilitas ettevõtte aksiale „neutral” reitingu ja hinnasihi 63 dollarit, „palju sõltub järgmistes kvartalites müükipaisatavatest uutest toodetest. Ettevõtte juhatus on kindel, kuid meie hinnangul on neil ees palju katsumusi.”

Research in Motioni aktsiahind on nädalaviimasel kauplemispäeval kukkunud 10,08 protsenti 56,19 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2011, 19:57
Otsi:

Ava täpsem otsing