Politsei pidas kinni Silver Eensaare

Hannes Sarv 06. aprill 2011, 00:00

"Kahtlustuse täpsemat sisu praegu uurimise huvides kommenteerida ei saa. Praegu käib tõendite kogumine ja analüüsimine," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.

Kahtlustatavana saab Eensaart kinni pidada kuni 48 tundi, lisas prokuratuuri pressiesindaja ega täpsustanud, millal Eensaar vabaneb. Eensaart ennast telefoni teel tabada ei õnnestunud.

Eensaar on tuntud firmadematja. Oma karjääri jooksul on ta aidanud mitmel prominentsel ettevõtjal probleemsete äridega tegeleda ja ärisid likvideerinud.

Viimati pälvis Eensaar tähelepanu novembris, kui temast sai Adu Haki Wolmreks Ehituse ja Kristiine Ehituse petuskeemis osalenud firma Merkton Ehitus likvideerija. Wolmreksi ja Merktoni skeemi tõttu jäid paljud alltöövõtjad riigihankeobjektidel rahata. Haki lõi riigihangetel edukate Wolmreksi ja Kristiine Ehituse kõrvale eraldi firma Merkton Ehitus ja palus alltöövõtjatel lepingud sõlmida just sellega. Ajal, mil alltöövõtjad hakkasid lõplikult mõistma, et ei Wolmreks ega Kristiine Ehitus ning lepinguparnter Merkton ei suvatse tööde eest tasuda, oli Haki juba Merktoni likvideerijast Eensaarele üle andnud.

Kelmusesüüdistusega oli Eensaar kohtu all ka selle aasta alguses. Harju maakohus lõpetas aga selle kohtuasja kuriteo aegumise tõttu tänavu veebruaris. Praegune kahtlustus ja veebruraris lõpetatud kohtuasi ei ole omavahel seotud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing