Kuld lõi uue hinnarekordi, hõbe 31 aasta kõrgeimal tasemel

Rait Rebane 06. aprill 2011, 20:10

Kolmapäeva keskpäeval rallisid kullafutuurid üle 1460 dollari untsi kohta ning lõid kõigi aegade hinnarekordi. Tugevat tõusu näitas ka hõbe, mis jõudis viimase 31 aasta kõrgeimale tasemele.

Ebakindlus maailmamajanduse edasise arengu suhtes on sel nädalal andnud hoogu väärismetallidega kauplemisele. Täna keskpäeval ületasid kullafutuurid eile loodud rekordit 1455,5 dollarit untsi kohta ning uueks tipphinnaks kujunes 1467 dollarit. Samal ajal kerkis hõbe protsendi võrra ning jõudis 39,59 dollarini, mis on viimase 31 aasta kõrgeim hind.

„Ebakindlus tuleviku suhtes tõstab väärismetallide hindasid,” teatas MarketWatchile Commerzbanki analüütiku, „jätkuvad probleemid Põhja Aafrikas ja Lähis Idas, nõrk dollar ning lääne pankade lõtv rahapoliitika soodustavad spekulatsiooni.”

Kulla hind tegi pärast rekordi loomist hüppe allapoole ning pärastlõunaks on hind stabiliseerunud 1457 dollaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. April 2011, 20:10
Otsi:

Ava täpsem otsing