Bank of America kasum -36%, analüütikud pettunud

Fredy-Edwin Esse, California 15. aprill 2011, 15:23

Varade poolest Ühendriikide suurim pank Bank of America teatas pärast kolme kahjumlikku kvartalit taas kasumist, kuid tulemus ei vastanud Wall Streeti ootustele.

Panga esimese kvartali kasum kahanes aastatagusega võrreldes 36%, 2,05 miljardi dollarini ehk 17 sendini aktsia kohta, vahendab uudisteagentuur Bloomberg. Tulemus oli aga pettumus analüütikutele, kes lootsid näha keskmiselt 26 senti aktsia kohta kasumit.

Firma tegevjuht Brian T. Moynihan on asunud investoreid rahustama, et pank ikkagi taas rööbastel, vaatamata läinudaastasele 2,2 miljardi dollarilisele aasta puhaskahjumile.

Charlotte'is, Põhja-Carolinas baseeruva panga esimese kvartali tulud küündisid 27,1 miljardi dollarini, vähenedes aastaga 16%. Pank täiendas enda sõnul reserve 487 miljoni võrra eluasemelaenudega seotud kulude jaoks.

"Tegu on kahe eraldi looga. Üks osa firmast rühib edasi," ütles Moynihan Bloomberg Televisionile antud intervjuus. "Teine osa ehk kodulaenude äri kisub meid jätkuvalt tagasi, kuid meil on suurepärane aktiivsus teistes segmentides."

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2011, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing