Venemaa süüdistab 18 ravimifirmat kartellis

Anne Oja 17. aprill 2011, 09:48

Venemaa konkurentsiamet avalikustas nimekirja 18 ravimifirmaga, mida süüdistatakse riiklike hangetega seotud kartellileppes.

Selles nimekirjas on sellised ettevõtted nagu R-Farm, Farmstandart, Optimalnoje Zdorovje, CV Protek, Rosta, Irvin 2, Gemamed, Medipal-Onko, Manas-Med, Koral-Med, Apteka-Holding jt. Nagu märgib ajaleht Kommersant, kuuluvad CV Protek, Rosta ja Apteka-Holding kümne suurima ravimite hulgimüüja hulka Venemaal.

Konkurentsiametnikud arvavad ettevõtetele süüks, et nad püüdsid 2008.-2009. a riigihangetel piirata konkurentsi ja müüa soodusravimeid ning lastele mõeldud ravimekd kümneid protsente või isegi kordi kallimalt, kui oli nende tegelik hind On alustatud kriminaalmenetlust ja kahtlustatavate seas on ka riigiametnikke.

Ravimite riigihangetel sai Venemaa 2008. ja 2009. aastal rikkumiste tõttu 3,4 mld rubla kahju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2011, 09:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing