GM-il seljataga 10 aasta parim kvartal

Rait Rebane 05. mai 2011, 21:07

Tuhast tõusnud Ühendriikide autotootja General Motors avaldas enne neljapäevast kauplemissessiooni enam kui 10 aasta parimad kvartalitulemused. Ettevõtte tulemusi aitasid kergitada kütusesäästlikumate autode müük ning ühekordne müügitulu autoosade üksuse müügist.

Autotootja tulemused olid head Põhja Ameerikas, kuid kasv pidurdus Hiinas ning Euroopa turul jäi GM kahjumisse.

Vaatamata kütusehindade hüppelisele tõusule teenis Ühendriikide suurim autotootja esimese kolme kuuga kasumit 3,2 miljardit dollarit ehk 1,77 dollarit aktsia kohta. 25 protsendine automüügi kasv USA-s aitas General Motorsi käivet kergitada 10 protsenti 36,2 miljardi dollarini. Analüütikute hinnangul võib ettevõtte sellises tempos peagi Toytalt tagasi võtta maailma suurima autotootja tiitli.

Jättes välja ühekordsed müügitulud teenis GM 1,7 miljardit ehk aktsia kohta 95 senti. Analüütikud prognoosisid kasumiks 1,6 miljardit ehk 88 senti aktsia kohta.

Täna avaldatud General Motorsi tulemused järgnevad ettevõtte kodumaiste rivaalide Fordi ja Chrysleri prognoositust parematele kvartaliaruannetele, mis viitab sellele, et USA autotööstus näitab samuti paranemismärke.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2011, 21:07
Otsi:

Ava täpsem otsing