Anne Oja • 9. mai 2011 kell 15:30

Osama bin Laden elas tabamiskohas juba 5 aastat

Terrorivõrgustiku al Qaeda vaimne juht Osama bin Laden elas oma tabamise kohas Pakistanis juba viis aastat, vahendab lese sõnu Arabian Business.

Üks bin Ladeni naistest rääkis ülekuulajatele, et al Qaeda liider ja tema perekond oli elanud majas, kus mees USA sõjaväelaste poolt tapeti, juba viis viimast aastat. Turvatöötaja, kes tundis naises ära Amal Ahmed Abdulfattahi, noorima Osama bin Ladeni kolmest naisest, ütles, et naine sai USA rünnaku ajal haavata.

Pakistani väed võtsid pärast USA rünnakut ja bin Ladeni surnukehaga lahkumist vahi alla 15-16 inimest, nende seas bin Ladeni kolm naist ja mitu last.

Pakistani andmetel ei osutanud bin Laden ja tema kaaslased USA sõjaväelastele kogu operatsiooni vältel mingit vastupanu. Üks Paksitani julgeolekutöötaja on ajakirjanikele öelnud, et bin Ladeni tapmine oli külmavereline.

Pakistani sõjaväe kõrgem juhtkond on väljendanud oma närdimust, et USA neid kavandatavast operatsioonist ei informeerinud. Pakistani julgeoleküjõud said seejuures alles vahistatutelt teada, et tapetud mees oli bin Laden.

Hetkel kuum