Näitus ainult valgetele

ÄP 10. juuni 2011, 00:00

Eesti Maalikunstnike Liidu kuraatorinäitus "Mida oskad sina teha valge värviga?" koondab galerii suvenäitusele üle viiekümne kunstniku töö, mille keskmes on valge värv.

Näitus "Mida oskad sina teha valge värviga?" on aus pilt valge värvi maailmast: valged majad ja valged inimesed vahelduvad talvise lumeuputusega, realism on kõrvuti geomeetrilise minimalismi ja popkunstiga.

Kunstnikud on lähtunud valgest kui metafoorist. See tuleb eriti selgelt esile Ilmar Kruusamäe töös "Valge Savisaar", Mall Parise peenendunud aistingutele rajatud abstraktsioonides ja Tõnis Paberiti valges installatsioonis "101".

Näitusel saab hea ülevaate meie maalikunsti paremikust. Väljas on ka Mari Roosvaldi improvisatsioonilised tööd, Veiko Klemmeri esitatud uusversioon valgest ristkülikust ja Sirja-Liisa Vahtra metafüüsikasse uppuv kardinapaar.

Näitus kaardistab valge värvi avalikult kummardajate ja salaja ihalejate leviala suurust Eestis.

Valge värviga suhestudes näitab maalikunstnik, mis klassist ta on. Valge värv on siinkohal kui lakmuspaber, üks võimalikke professionaalsuse kriteeriume.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:14
Otsi:

Ava täpsem otsing