Hiina ekspordibuum aeglustub

Fredy-Edwin Esse, California 10. juuni 2011, 09:43

Kuigi Hiina kaubandusülejääk maikuus kasvas, siis kasvu tempo oli märksa aeglasem paljude analüütikute prognoosidest, millele andis hoogu juurde impordi kasv.

Hiina maikuu kaubandusülejääk oli 13,5 miljardit dollarit, võrreldes aprilli 11,4 miljardiga, vahendab MarketWatch. Tulemus oli tugevalt allpool Dow Jones Newswiresi küsitlust, kus analüütikud prognoosisid keskmiselt 18,6 miljardi dollarilist ülejääki.

Aastases võrdluses kasvas eksport 19,4%, kuid aeglustumisest annab märku fakt, et aprillis oli kasvutempo 29,9%. Analüütikud ootasid 20,4% kasvu. Kaubandusülejäägi loodetust väiksema tõusu taga oli kiirenev impordi kasvutempo, mis maikuus kasvas aasta varasemaga võrreldes 28,4%.

Goldman Sachsi Hongkongi analüütik pidas üldisi tulemusi nõrkadeks, juhtides tähelepanu, et suhteline tugevus mais tulenes eelmise aasta nõrgast mais ning tingimused Hiinas viitavad aeglustuvale sisemaise nõudluse kasvule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2011, 16:00
Otsi:

Ava täpsem otsing