Euroopa pankade aktsiad kahe aasta madalaimal tasemel

Birjo Must 16. juuni 2011, 15:21

Euroopa pankade aktsiad kukkusid täna viimase kahe aasta madalaimale tasemele. Langust vedasid eest Prantsuse laenuandjad. 

Kohalikele omavalitsustele  laenu andmisega tegelev Dexia SA (DEXB), mis päästeti 2008. aastal Prantsusmaa ja Belgia poolt, vedas eest Stoxx 600 pangaindeksi langust, kukkudes Brüsseli börsil 10%.  Prantsuse suurimad pangad BNP Paribas (BNP) SA and Societe Generale (GLE) SA langesid teist päeva järjest pärast Moody’s teadet, et reitinguagentuur võib kärpida pankade reitinguid nende investeeringute pärast Kreekas.

Stoxx Europe 600 indeksi pangad kukkusid ennelõunal 0,3% ning kauplesid madalaimal tasemel alates 2009. aasta juulist. See lisandus eilsele 2protsendilisele langusele, mis järgnes spekulatsioonile, et Kreeka ei suuda oma võlga tasuda.

“Kui reitinguagentuurid hakkavad rääkima uuest võimalikust maksejõuetusjuhtumist, siis peavad pangad silmitsi seisma kahjudega,” ütles ING Groupi analüütik Maarten Altena. “Pankade jaoks võib see lõppeda likviidsusprobleemidega.”

Reitinguagentuur Moody’s asus eile üle vaatama BNP Paribast, Societe Generalet and Credit Agricole SA (ACA) nende seoste pärast Kreeka avaliku sektori ja erasektori võlgadega. 

BNP langes täna pärastlõunal 1,3 protsenti 50,64 eurole. Societe Generale libises 2,1 protsenti 37,96 euroni, samal ajal kui Credit Agricole kaotas 1,4 protsenti ning langes 9,76 euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2011, 12:16
Otsi:

Ava täpsem otsing