Jaapani Nikkei juhib Aasia tõusu

Rainer Saad 22. juuni 2011, 09:37

Aasia turud jätkasid tõusu, kui investoreid valdas kindlus, et Kreeka võib suuta maksevõimetust vältida.

Jaapani börsiindeks NIKKEI tõusis 1.9%, Hong Kongi Hang Seng +0.55%, Korea Kospi +0.82%, Austraalia ASX +0.55%, Hiina Shanghai indeks +0.13%, vahendab Marketwatch.com 

Eile õhtul võitis Kreeka valitsus tähtsa usaldushääletuse, sillutades teed edasiste kärpekavade ja täiendava finantsabi suunas. „Oleme jätkuvalt seisukohal, et Kreeka maksevõimetust suudetakse vältida ning maailma majandus jätkub taastumist selle aasta teises pooles,” ütles Shane Oliver AMP Capitali investeerimisstrateegia juht.

Finantsaktsiad, mis on Kreeka pärast eriti ettevaatlikud olnud, näitasid nüüd jõulist tagasitulekut. Suurimad tõusjad olid NIKKEI ettevõtted Daiwa Securities Group Inc +4.56%, Matsui Securities +3.99%, Mitsubishi UFJ Financial Group +1.4%.

Kaevandusfirmade aktsiad kauplesid kindlalt üleval: Rio Tinto +1.64%, Aluminum Corp. Of China 0.95%,  Angang Steel +1.78. Elektroonikatööstust juhtisid Toshiba +3.08%, Sony Corp +4.07% ja Japan’s Elpida Memory Inc. +4.24%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2011, 09:37
Otsi:

Ava täpsem otsing