Optimism kergitab Itaalia ja Hispaania võlakirju

Birjo Must 28. juuni 2011, 12:18

Itaalia ja Hispaania 10-aastased võlakirjad tõusid spekulatsioonide tõttu, et Itaalial õnnestub täna edukalt müüa 8 miljardi euro eest võlga ning et Euroopa ametnikud suudavad ära hoida Kreeka maksejõuetuse, kirjutab Bloomberg.

Saksa kaheaastased võlakirjad kukkusid pärast seda, kui aruanne prognoosis, et Saksa tarbija kindlus kasvab juulis enam kui ennustati. Euroopa Keskpanga juhatuse liige Jürgen Stark ütles, et Keskpank on valmis tõstma intressimäärasid teist korda. Kreeka seaduseandjad hääletavad homme uute eelarve kärbete üle, mis paneb paika, kas Kreeka saab täiendavat rahastust euroala riikidelt.

“Nõudlus Itaalia pakkumiste järele on tõenäoliselt hea,” ütles Milaano UniCredit SpA strateeg Luca Cazzulani. “Turu peamine eestvedaja saab aga olema taas Kreeka, kuna investorid tahavad kuni homse Kreeka hääletustulemusteni seista kõrval.”

Itaalia 10-aastaste võlakirjade intressid kukkusid täna hommikul 4 baaspunkti võrra 4,95%le. Hispaania 10-aastaste võlakirjade intressid langesid 6 baaspunkti võrra 5,63%le.
Saksa kahe-aastaste võlakirjade intressid tõusid kolme baaspunkti võrra 1,14%le.

Itaalia plaanib täna müüa võlakirju, mis lõppevad 2014., 2015., 2018. ja 2021. aastal. 

Portugali 10-aastaste võlakirjade intressid on käesoleva kvartali jooksul kerkinud enam kui 3 protsendipunkti. Samal ajal kui Iirimaa omad on tõusnud enam kui 180 baaspunkti võrra murede tõttu, et Kreeka maksejõuetus võib nakatada ka teisi suurte võlgade ja defitsiidiga riike.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. June 2011, 12:18
Otsi:

Ava täpsem otsing