Taani tihendab piirikontrolli

Katri Soe-Surén 05. juuli 2011, 11:52

Taani alustas tänasest täiendava piirikontrolliga, et ohjeldada rahvusvahelist kuritegevust ja illegaalset immigratsiooni.

Saksamaa piirile pannakse esialgu juurde 30 ja Rootsi omale 20 piirivalvurit. Tulevikus tahetakse too lisavägi kahekordistada. Lisaks rajatakse uusi elektroonilisi valvesüsteeme ja ka uusi tollipunkte.

Euroopa Komisjon ja Saksamaa on Taani valitsuse tegevust piirkontrolli tõhustamisel ägedalt kritiseerinud, väites, et see ohustab liikumisvabadust Euroopa Liidu piires.  Taani omalt poolt lubab, et Schengeni leppest peetakse kinni ning et puhkusereisijaid liigse kontrollimisega ei kimbutata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. July 2011, 11:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing