Potter saab Voldemortiga ühele poole

Andrus Tins 08. juuli 2011, 00:00

Vaid natuke veel ja ongi kõik "Harry Potteri" raamatud saanud ka filmiks. Eelmisel sügisel linastunud filmi "Harry Potter ja surma vägised" järg jõuab õige varsti kõigi fännideni.

Filmiajaloo ühe edukama saaga viimase peatüki "Harry Potter ja surma vägised. Osa 2" treilerit vaadates tekib mulje, et eelmiste filmidega juba saavutatud ülikõrget eriefektide taset on siiski suudetud veel astme võrra tõsta. Visuaalsete efektide ruumiline mastaapsus ja kaadrite kompositsiooni dünaamiline tasakaal ning terviklikkus on hämmastavad. Kuid eks "Harry Potteri" saaga viimase osa täispikkuses vaatamine annab lõpliku selguse, kui muljetavaldavad eriefektid on. Asi väärib suurejoonelisust.

Nagu esimene osa, on ka teine osa 3D pildiga. Heroiline ja vägev muusika koos müütiliste maastiku- ja olustikuvaadetega loovad tõeliselt autentse atmosfääri loo lõpuni jutustamiseks.

"Harry Potteri ja surma vägiste" 2. osas lahkuvad Harry, Ron ja Hermione Sigatüükast, et lõpetada Dumbledore'i ülesanne - otsida ja hävitada Voldemorti allesjäänud neli varikätki ja siis leida ning tappa Must Isand ise. See paneb tõsiselt proovile nii Harry julguse ja sisemise puhtuse kui ka tema kahe kaaslase, Ron Weasley ja Hermione Grangeri vapruse.

Voldemort varastab Dumbledore'i hauast leedripuust võlukepi. See on kõige võimsam võlukepp, mis üldse on tehtud, ja ta paneb sellega Harry peale kaks tapmisneedust. Harry satub surmalaadsesse seisundisse. Selgub, et Harryst on juba kauges minevikus saanud tahtmatult üks Voldemorti varikätk (kes veel varikätke ei tea, sel on hea võimalus filmi kaudu sellega tutvust teha).

Harry ei saanud Voldemorti tappa sel ajal, mil tema kehas pesitses Musta Isanda hingekild. Nii varikätk kui ka esimene tapmisneedus hävisid. Kuid ka Voldemorti teine tapmisneedus ebaõnnestub ja pöördub tema enda juurde tagasi ja tapab Voldemorti, sest leedripuust võlukepi tõeline omanik on Harry, mitte aga Voldemort. Harryst saab lõpuks tõeline Surma Isand. "Harry Potteri" sarja autor J. K. Rowling on öelnud: "Tõeline Surma Isand lepib sellega, et peab surema. Elavate maailmas on palju hullemaid asju kui surm."

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson on iga filmiga aina olemuslikumalt oma rolle kehastanud. Usutavasti on finaal pika aja jooksul tehtud kõva töö vääriline. Treiler lubab, et tegu on "põlvkonna filmielamusega". Kõik eepiliste suurfilmide austajad, olge valmis! Esilinastus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing