Ehedalt Eestimaine

Signe Sillasoo 05. august 2011, 00:00

"Kõik suured asjad on oma põhiolemuselt lihtsad ja paljusid saab väljendada ühe sõna abil: vabadus, õiglus, au, kohustus, halastus, lootus," on lausunud Winston Churchill.

Tema mõttetera laiendades lisaksin omalt poolt ka kultuuri selle kõige laiemas tähenduses. Filmid, teatritükid, raamatud, muusikapalad ja kõik muu, mis selle suure sõna alla mahub ja mis peaks rõõmustama, puudutama, mõtlema panema või haiget tegema.

Minul oli ühe suure ja rõõmsalt puudutava kogemuse võrra võimalik rikkamaks saada eelmisel nädalal. Vaiko Eplik, andekas laulja, pillimees ja laulukirjutaja, esitles oma uut plaati "V". Kogumik on täis siirast muusikat ehedas esituses, mis jala tatsuma ja suu nagu muuseas hiljem neid lugusid ümisema paneb. Rohkem ei olegi vast vaja. Peened aariad, ülepakutud poosid ja tualetid ei sobi eestlase argisusega niikuinii kokku. Õnneks aga kõike seda peenutsevat ja mõnikord oma olemuselt mitte nii siirast eriti palju ei pakutagi.

Edukad ja meeldejäävad on ikka ehedad ja inimesi puudutavad sündmused. See ja järgmine nädal toovad sääraseid lisaks. Leigo on üks neist, mis on juba aastaid pannud hingekeeled helisema neil, kes kaunist muusikast ja idüllilisest loodusest häid emotsioone ammutada oskavad. Armastusfilmide festival tARTuFF on aga pakkunud ja pakub ka tänavu filmide abil mõtlemapanevat ainest armastuse erineva kuju ja vormi kohta.

Niisamuti saab ehedat näha Tallinna kunstihoones: oma mõtisklusi üksindusest ja mitteüksindusest on piltidele jäädvustanud Alice Kask.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing