Soome meedikud hoiatavad näriliste levitava haiguse eest

Kaisa Gabral 15. august 2011, 13:58

Soome meedikud hoiatavad, et sel talvel võib Lõuna-Soomes ja Lapimaal jälle massiliselt levida hiirte ja rottide poolt laiali kantav hantaviirus-nefriit ehk nephropathia epidemica — neerusündroomiga hemorraagiline palavik, vahendab Delfi väljaannet Mediuutiset.

Metla professori Heikki Henttoneni sõnul oli viimane hantaviiruse leviku tippaeg 2008. aasta talvel,  haigestunuid oli toona Soomes 3259. Eelmisel aastal oli haigusjuhte 1443 ning ka tänavu ei peaks suuremat epideemiat tulema,

Haigus algab kõrge palavikuga ning sümptomiteks on peavalu, iiveldus, kõhu- ja seljavalu, viiruse inkubatsiooniperiood on 10–20 päeva, mõnel juhul isegi kuni viis nädalat. Haigus võib tekitada ka neerupuudulikkust, enamasti selle haiguse tagajärjel püsivat neerukahjustust ei jää, aga ravi on pikaajaline.

Positiivne on aga see, et haiguse läbipõdenu on saanud immunsuse terveks eluks.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2011, 13:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing