Puitehitiste eksport kasvas pea 42 protsenti

ÄP 17. august 2011, 00:00

Statistika andmetel eksporditi Eestist tänavu teises kvartalis kokku 57,4 miljoni euro väärtuses puitehitisi, mis on 40 protsenti enam kui mullu samal ajal. Seejuures olid puitehitised 14,4protsendise osakaaluga suurimaks kaubagrupiks kogu teise kvartali puittoodete ekspordist.

Puitehitiste ekspordi sihtriikide seas on esikohal jätkuvalt Norra, kuhu esimese poolaasta kokkuvõttes eksporditi 22,4 miljoni euro eest puitehitisi. Võrreldes 2010. aasta esimese poolaastaga kasvas Eesti puitehitiste eksport Norrasse tänavu 40%. Peamiste ekspordi sihtriikidena järgnesid Saksamaa ja Taani, vastavalt ligi 19,5 miljoni ja 10,8 miljoni eurose ekspordikäibega.

Kokku moodustas puittoodete eksport selle aasta esimeses poolaastas 738 miljonit eurot, kasvades 25% võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Puittoodete import moodustas esimesel poolaastal 179,6 miljonit eurot.

Puitmajatootjaid ühendavasse Eesti Puitmajaliitu kuulub 30 ettevõtet, kelle müügitulu ja töötajate arv moodustab ligikaudu 45-50% kogu kohaliku sektori vastavatest näitajatest. Sealhulgas ulatus puitmajade ekspordi reaalne osakaal ligi 85 protsendini sektori müügitulust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing