Birjo Must • 31. august 2011 kell 12:25

Saksa töötus väheneb

Saksa töötuse määr langes augustis 26ndat järjestikust kuud, sest hoolimata globaalsete turgude lüüasaamisest ja eurotsooni võlakriisist, kasvas uute töötajate värbamine.

Töötute arv kukkus 8000 inimese võrra 2,95 miljonile, vahendas uudisteagentuur Bloomberg Saksa Tööameti teadet. Majandusteadlased prognoosisid töötuse langemist 10 000 inimese võrra, näitavad Bloombersi uuringud. Saksa töötuse määr on 7%.

Saksa DAX Indeks (DAX) langes käesoleval kuul 20%  võrra, mis oli põhjustatud kartustest, et uus globaalne madalseis õõnestab nõudlust riigi ekspordile. Saksa majandus kasvas teises kvartalis vaevu märgatavalt pärast 1,3%-list paisumist esimeses kvartalis.

“Saksa tööturg on jätkuvalt tugev, kuid on naiivne mõelda, et see on võlakriisi suhtes täiesti immuunne,” ütles ING Groupi ökonomist Carsten Brzeski.

DAX kasvas täna hommikuse seisuga 1,4% 5725,43 punktile.

Hetkel kuum