Ministril oleks põhjust tagasi astuda!

Aivar Riisalu 18. oktoober 2011, 00:00

Mulle on pehmelt öeldes vastuvõetamatu, kuidas valitsuse liikmed ja täna (eile - toim)konkreetselt majandusminister käituvad riigikogu liikmetega. Eesti on parlamentaarne vabariik. Ja kui riigikogu liikmetel on ministrile küsimusi, ei pea minister hindama, kes ma olin või olen või mida ma mõtlen. Seetõttu kõik need teemaarendused, mis räägivad demokraatia probleemidest Eestis, on tegelikult, pehmelt öeldes, väga-väga tõsised. Nüüd teemasse. Ma kuulasin suure huviga, et Eesti Energia langetab 40miljonilisi investeerimisotsuseid projektijuhtide tasemel. Me ei ole saanud selgeid vastuseid Eesti Energia tegevusest USAs. Meil puudub selge vastus, mida Eesti Energia ajab Jordaanias. Meil ei ole selget vastust, mitu miljonit maksis Eesti Energia IPO. Meil ei ole Eesti Energia puhul väga paljudele küsimustele selgeid vastuseid ja elektri hind tõuseb, mis on täiesti loomulik, sest me oleme minemas energia vabaturule ja sellega seonduvalt elektri hind peabki tõusma. Mis ongi siis Eesti Energia lõppeesmärk?

Ma ei taha tuua paralleele, aga väidan, et ka Keskerakonna juures mulle ei meeldi väga paljud otsused, mis on tehtud näiteks Tallinna linnavalitsuses. Samas näen, kuidas metoodiliselt rünnatakse ka neid Tallinna projekte, mis on tasemel otsused.

Ja kui meie üritame selgust saada parlamendi liikmetena vaba ajakirjanduse püstitatud probleemides, saame me lihtsalt sõimata. Me saame sõimata Eesti Vabariigi ministri käest. Minu meelest oleks ministril põhjust tagasi astuda!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 19:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing