Romet Kreek • 27. oktoober 2011 kell 7:16

DnB NOR sai enamuse laenukahjumist Lätist

Norra DnB NORi laenukahjumitest tuli Lätist 56 protsenti.

Läti laenukahjumid tulid eluasemete hüpoteeklaenude tagatisväärtuste ümberhindlusest. DnB NOR Bank Group võtab Läti operatsioonid lähema vaatluse alla. 

Panga maksueelne kasumiks kujunes 4,07 miljardit Norra krooni võrreldes Reutersi poolt küsitletud analüütikute 3,96 miljardi NOKise prognoosiga. Panga puhasintressitulu oli 6,39 miljardit Norra krooni võrreldes analüütikute oodatud 6,15 miljardi Norra krooniga.

Panga kasum vähenes analüütikute kardetust vähem, kuid pank teatas, et majanduskliima karmistub. Aastaga langes maksueelne kasum 2,2 protsenti.

„Madalamad intressitasemed, kõrgem finantsturgude volatiilsus, loium majanduskasv ja uued regulatoorsed nõuded võivad muuta lühiajaliste finantseesmärkide saavutamise keerukamaks,“ teatas pank. „Panga pikaajaline strateegia jääb muutmata.“

Hetkel kuum