• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV: Merko kasum ületas tugevalt ootusi

  Täna kolmanda kvartali majandustulemused avalikustanud Merko Ehitus üllatas hea kvartaliga ka LHV vanemanalüütikut Kristo Oidermaad, kelle sõnul peitub prognooside ületamise taga siiski Leedu projekti müügitulu.

  Järgneb Kristo Oidermaa kommentaar:
  Merko Ehituse kolmanda kvartali tulemused ületasid LHV panga prognoose ning eriti tasub välja tuua, et ettevõte jõudis taaskord tagasi kasumisse. Merko käive kasvas aastaga 41,4% 78,3 miljoni euroni ning ületas seega prognoose 16,8% võrra.
  Siiski põhjustas prognooside ületamise Leedu kooliprojekti üürnikele üleandmisega seonduv müügitulu (11,1 miljonit eurot).
  Kolme negatiivse kvartali järel suutis Merko taaskord näidata brutokasumit ning 3,6%-line brutomarginaal oli oodatust kõrgem. Ettevõtte sõnul tagas kasumlikkuse paranemise ehitusehindade stabiliseerumine, kuid kindlasti võis siin oma rolli mängida ka valminud elamukinnisvaraarendused ning eelpool mainitud Leedu kooli PPP projekt. Kolmanda kvartali puhaskasum oli 0,3 miljonit eurot ning Merko ületas sellega tugevalt LHV panga ootusi (1,4 miljonit eurot kahjumit).
  Kindlasti võib investoritele positiivselt mõjuda ka aruandes välja toodud võimalik sisendihindade langus globaalsete majanduskasvu kartuste süvenedes, mis lühiajaliselt ehituslepingute kasumlikkust tõsta võib.
  LHV Panga soovitus Merko Ehituse aktsiale on Neutraalne.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Täna on valimispäev – viimane võimalus oma hääl anda! Eelhääletamisel osales 39,6% valijatest
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.