LHV: Merko kasum ületas tugevalt ootusi

Fredy-Edwin Esse, California 17. november 2011, 17:45

Täna kolmanda kvartali majandustulemused avalikustanud Merko Ehitus üllatas hea kvartaliga ka LHV vanemanalüütikut Kristo Oidermaad, kelle sõnul peitub prognooside ületamise taga siiski Leedu projekti müügitulu.

Järgneb Kristo Oidermaa kommentaar:

Merko Ehituse kolmanda kvartali tulemused ületasid LHV panga prognoose ning eriti tasub välja tuua, et ettevõte jõudis taaskord tagasi kasumisse. Merko käive kasvas aastaga 41,4% 78,3 miljoni euroni ning ületas seega prognoose 16,8% võrra.

Siiski põhjustas prognooside ületamise Leedu kooliprojekti üürnikele üleandmisega seonduv müügitulu (11,1 miljonit eurot).

Kolme negatiivse kvartali järel suutis Merko taaskord näidata brutokasumit ning 3,6%-line brutomarginaal oli oodatust kõrgem. Ettevõtte sõnul tagas kasumlikkuse paranemise ehitusehindade stabiliseerumine, kuid kindlasti võis siin oma rolli mängida ka valminud elamukinnisvaraarendused ning eelpool mainitud Leedu kooli PPP projekt. Kolmanda kvartali puhaskasum oli 0,3 miljonit eurot ning Merko ületas sellega tugevalt LHV panga ootusi (1,4 miljonit eurot kahjumit).

Kindlasti võib investoritele positiivselt mõjuda ka aruandes välja toodud võimalik sisendihindade langus globaalsete majanduskasvu kartuste süvenedes, mis lühiajaliselt ehituslepingute kasumlikkust tõsta võib.

LHV Panga soovitus Merko Ehituse aktsiale on Neutraalne.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. November 2011, 17:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing