• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: rahulik lõpp tormilisele nädalale

  Reedene kauplemissessioon, mis lõpetas USA börsidel tormilise nädala, ei toonud kaasa olulisi muutusi. Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus plussis, kuid Nasdaq ja S&P 500 langesid.

  Nädala kokkuvõttes lõpetas Dow Jones 2,9% allpool, S&P 500 kaotas 3,8% ja Nasdaq ligi 4% oma väärtusest. Tegu oli indeksite kõige nõrgema nädala kahe kuu jooksul.
  Reedese sessiooni lõpetasid näitajad järgnevatel tasemetel:Dow Jones   11 796,16    +25,43    +0,22%Nasdaq           2 572,50    -15,49      -0,60%S&P 500         1 215,65      -0,48      -0,04%
  Dow tööstuskeskmise 30 komponendist oli languses üheksa, millest enim kukkus Chevroni aktsia (-2,20%). Sellele järgnesid Microsoft (-0,94%) ja Verizon Communications (-0,65%). Dow ettevõtetest vedasid tõusu Boeingu (+2,07%) ja Walt Disney (+1,37%) aktsiad.
  Turud on jätkuvalt ärevas olukorras, sest võlakriis on üle kandumas järgmistesse Euroopa riikidesse. Lisaks Itaaliale on tõusuteel ka Hispaania ja isegi Prantsusmaa võlakirjade tulusused, kuna investorid kardavad, et poliitikutel ei õnnestu võlaprobleemile lahendust leida.
  Ühendriikides tekitab rahutust ka Kongressi kaheparteilise „superkomitee” tegevus. Viimane peaks kolmapäevaks esitama riigi eelarvedefitsiidi vähendamise kava, kuid analüütikud  kardavad, et komitee ei suuda oma ülesannet täita, sest parteid pole jätkuvalt kulutuste kärpimise ja maksude tõstmise osas üksmeelele jõudnud.
  Dollar nõrgenes reedel nii euro, naela kui ka jeeni suhtes.Detsembri tähtajaga naftafutuuride hind kukkus 1,41 dollari võrra 97,41 dollarile. Kullafutuuride hind kerkis samas 4,90 dollarit, jõudes tasemele 1725,10 dollarit untsi kohta
  Ühendriikide valitsuse kümneaastase võlakirja hind alanes, tõstes tulususe neljapäevaselt 1,96%-lt 2,01%-le.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.