Romet Kreek • 5. detsember 2011 kell 11:53

Iraan ähvardas 250dollarise naftahinnaga

Iraan teatas pühapäeval, et igasugused sammud nende nafta ekspordi piiramisel võivad enam kui kahekordistada nafta hinna, millel on maailma nõrgale majandusele laastavad tagajärjed, kirjutas Reuters.

„Kohe, kui USA ja Euroopa Liidu sanktsioonid kehtestatakse, tõuseb nafta hind üle 250 dollari taseme barrelist,“ ähvardas Iraani välisminister Ramin Mehmanparast.

USA ja Euroopa Liit diskuteerivad meetmete üle, kuidas piirata Iraani naftaeksporti, kuna ÜRO tuumajärelevalve novembris välja lastud raport sisaldas väidetavat tõendusmaterjali, et Iraan tegeleb aatompommi loomisega. Iraan väidab, et tuumaprogramm on täielikult rahumeelne.

USA Senat hääletas neljapäeval selle poolt, et karistada välismaiseid finantsinstitutsioone, kes ajavad äri Iraani keskpangaga, mis võtab vastu makseid 2,6 miljoni barreli nafta igapäevase ekspordi eest. Euroopa Liit kaalub juba USAs jõus olevat Iraani naftaimpordi keelustamist.

Hetkel kuum