• Jaga lugu:

  Itaalia börs tõusis, võlakirja tootlus langes

  Itaalia aktsiaturg tegi täna korraliku tõusu ja võlakirjade tootlused langesid, kuna  äsja peaministriks saanud Mario Monti esitas parlamendile 30 miljardi eurost säästupaketti. Itaalia plaanib tõsta pensioniiga ja makse, et vähendada võlakoormust.

  Itaalia aktsiaturg rallis 2,9 protsenti, 15 930,70 punktile. See on MIB indeksile, mis on aastaga kukkunud 17,5 protsenti, kõrgeim tase alates novembrikuu keskpaigast.  Itaalia valitsuse 10aastase võlakirja tootlus tegi äkksööstmise alla. Kui reedel oli paberi tootlus aasta baasil 6,5 protsenti, siis täna 5,98 protsenti. Palju ei ole möödas ajast, kui selle paberi tootlus oli 7,16 protsenti.
  Säästupaketi osaks on pensionile mineku ea tõstmine ja maksutõusud.Euroopa Pangandusjärelevalveorgan EBA teatas, et Itaalia pangad peavad suurendama kapitali, kirjutas Il Sole 24 Ore. Itaalia säästupaketis tutvustatakse ka riigi poolset Itaalia pankade võlakirjade garanteerimist.
  Ilma uue kokkuhoiupaketita oleks Itaalia kokku kukkunud, ütles peaminister Mario Monti, olles riskinud Kreeka stiilis õnnetuse riskiga. Huvitaval kujul nimetas ta meetmeid majanduskasvu suurendatavateks. Uued luksusmaksud jahtidele jms., kinnisvaramaks ja käibemaksu tõus vaevalt et elavdavad lähiajal vähimalgi majandust, pigem nad võimendavad majanduslanguse riski. Ehk pikaajaliselt toetavad need meetmed majanduskasvu. Samuti plaanib Itaalia juurida välja maksupettused ja tõsta pensioniiga. Viimane vähendab juba mitte kauges tulevikus valitsuse kohustusi. Esimene Euroopa liider, suhtus paketti positiivselt. Hollandi peaminister Mark Rutte, kes kohtus täna Montiga Roomas, ütles, et talle avaldas väga muljet pakett, mida on tervitanud ka Euroopa Komisjon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.