• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina ekspordi kasv aeglustus

  Hiina ekspordi kasv aeglustus novembris võrreldes oktoobriga veelgi ja 2012. aastaks on oodata selle trendi jätkumist, ütles Hiina aseminister kaubanduse alal uudisteagentuurile Reuters.

  Novembri väliskaubanduse statistika avalikustatakse ametlikult 10. detsembril. Majandusteadlased ennustavad, et Hiina raporteerib nõrgimaid tulemusi viimase kahe aasta lõikes. Ka lähituleviku perspektiivis on väljavaated üsna tumedad, sest riigi eksporti ehk teisisõnu riigi majanduskasvu üht võtmetegurit ähvardavad ka Euroopa võlakriisist tulenevad ohud ja Ühendriikide madalad tarbijakulutused.
  Kaubandusministeeriumi väliskaubanduse osakonna juhataja Wang Shouwen ütles Reutersile, et Hiina eksportööre ootab karm 2012. aasta, kus ühelt poolt tuleb silmitsi seista kasvavate kuludega ja teisalt vähenenud välismaiste tellimustega. Ühtlasi ei usu ta, et Euroopa või USA olukord võiks järgmise aasta jooksul piisavalt paraneda, et selle mõju ka Hiinasse jõuaks.
  UBS-i majandusteadlased usuvad, et kui eurotsooni import Hiinast langeb vaid poole võrra sellest, kui palju kahanes see 2008/09, võtab see järgmise aasta Hiina SKP kasvust maha ligi 1,7%. Euroopa Liit on Hiina ekspordi tähtsaim sihtpiirkond.
   
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.