• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: Euroopa hirmutas investoreid

  USA börsid lõpetasid ligi 2% miinuses kui Euroopast laekusid teated, et Euroopa Keskpank ei hakka intensiivsemalt hädasolevate riikide võlakirju ostma ning et Saksamaa lükkas tagasi mõned tippkohtumise meetmete eelnõud.

  Dow Jones: 11998    -199    -1,63%Nasdaq: 2596    -53    -1,99%S&P 500: 1234    -27    -2,11%
  Dow Jonesi tööstusindeks lõpetas allpool psühholoogiliselt tähtsat 12000 taset. Dow komponendi suurimad langejad olid JP Morgan: 32,22 (-5,24%) ja Bank of America: 5,59 (-5,09%). Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut sulges üle 30. Kõik 10 S&P sektorit kauplesid miinuses, kõige rohkem kukkus finants.
  Vastavalt lekkinud EL-i tippkohtumise eelnõule, otsustasid euroala liidrid liikuda uue eelarve ühenduse suunas ning tugevdada päästemehhanisme. Kuid Saksamaa lükkas kohe need eelnõud ümber, kirjutab Reuters.
  „Me võime näha lühiajalist rallit, kuid ma olen skeptiline Euroopa Liidu tippkohtumise suhtes – on nii palju erinevaid küsimusi, milledest on vaja läbi hammustada. Sellepärast on ebareaalne, et jõutakse sellise kokkuleppeni, mis kõiki osapooli rahuldab,” ütles Jay Wong, Payden Value Leaders Fundi portfellihaldur.
  Nädalaste töötuabirahade taotlejate arv langes 23000 inimese võrra 381000-ni, mis on 9 kuu madalaim tase. Majandusteadlased ootasid töötuabirahade taotlejate arvu kukkumist 395000-ni.
  Fordi aktsia langes üle 3% kui autotootja teatas, et taastab 5 sendise dividendi üle 5 aasta. Elektriautode tootja Tesla aktsia kukkus 10% kui Morgan Stanley kärpis ettevõtte reitingut. Costco aktsia lõpetas 2% all kui hulgimüüja teatas fiskaalaasta 1. kvartali kasumist, kuid jäi analüütikute ootustele alla. Yum Brands kukkus 1%, olles tõusnud 52 aasta kõrgeimale tasemele.
  Toorainete hinnad langesid mitu protsenti. Brenti toornafta on kukkunud 1,8%, barrel 107,56 dollarit; U.S. Light toornafta on langenud 2,5%, barreli hind 97,97 dollarit. Kulla hind on kaotanud oma väärtusest 1,85%, unts maksab 1712 dollarit, hõbe on langenud 3%, makstes 31,6 dollarit unts.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
USA majanduskasv aeglustus ootamatult
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.