Rainer Saad • 26. detsember 2011 kell 15:15

Sony müüb LCD üksuse Samsungile

Sony nõustus müüma enda ligi 50%-lise osaluse LCD ühisettevõttes Samsungile 940 miljoni dollari eest kui Jaapani ettevõte rabeleb enda televiisoriäriga.

Sony hoiatas novembris neljanda järjestikuse majandusaasta kahjumis eest. Sony ütles, et prognoosib telereid tootvale üksusele 2,2 miljardi dollarilist kahjumit seoses kahaneva nõudluse ning tugevama jeeni pärast.

„Sonyle on see positiivne,” ütles Keita Wakabayashi, Mito Securitiesi analüütik Reutersile tehingu kohta. „Aga kui nad saavad müügist kahjumit, siis võiks küsida, miks nad seda otsust varem ei teinud.”

„Nende suurim probleem on see, et vaatamata vähestele tehastele, ei teeni nad kasumit,” ütles ta.

Jaapani üks kõrgtehnoloogia sümboleid Sony, on viimaste aastate jooksul müünud enda telereid valmistavaid tehaseid Hispaanias, Slovakkias ja Mehhikos. Sony tellib üle poole enda toodangust teistelt ettevõtetelt, sealhulgas Hon Hai Precision Industry-lt, kelle üks peamisi võtmekliente on iPhone tootev tehnoloogiagigant Apple.

Sony on jätnud endale neljas riigis telereid valmistavaid tehaseid nagu Jaapanis, Brasiilias, Hiinas ja Malaisias.

Mõnede analüütikute hinnangul jõudis 100 miljardi dollariline LCD teleriturg möödunud aastal tippu ning prognoositakse aastaselt 3-4% langust. Analüütikud näevad, et inimesed arenenud riikides on endale juba soetanud lameekraaniga telereid ning LCD turul on üleküllus alates möödunud aasta suvest.  

Hetkel kuum