• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallegg 2012: põhjust on optimismiks

  Talleggi juhi Teet Soormi sõnul on neil põhjust saabuvale aastale ettevaatliku optimismiga läheneda: Kuigi üldine lihatarbimine ei suurene, on linnuliha ja kanamunade tarbimine nii Eestis kui ka meie eksporditurgudel endiselt kiires kasvus.

  Soorm selgitab seda linnuliha tervislikkuse ja suhteliselt soodsa hinnaga võrreldes teiste lihaliikidega. "Firmas ootame efektiivsuse paranemist seoses viimastel aastatel tehtud investeeringutega lihatöötlemisse ja algtootmisse," lisas ta.
  Areng ei jää Soormi sõnul seisma ka järgmisel aastal, plaanid on juba tehtud. "Ohtudena näeme uuel aastal järjest kasvavaid kulusid energiale ja loomulikult on alati võimalik söödahinna järsk muudatus, sest uue aasta teraviljahindu ei tea veel keegi," ütles ta.
  "Ühtlasi on meie jaoks ohuks kõik see, mis paneb Eesti tootja võrreldes piiritaguste konkurentidega mingil viisil raskemasse positsiooni."
  "Kuigi Euroopa majanduses on oodata keerulist aastat, on siiski alust arvata, et Eestil läheb suhteliselt hästi. Oluline on, et riik ei minetaks oma uuendusmeelsust ja et Eesti ettevõtted kasutaks ära muutliku ajaga kaasnevad võimalused," ütles Soorm.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.