Tallegg 2012: põhjust on optimismiks

Anu Jõgi 28. detsember 2011, 08:11

Talleggi juhi Teet Soormi sõnul on neil põhjust saabuvale aastale ettevaatliku optimismiga läheneda: Kuigi üldine lihatarbimine ei suurene, on linnuliha ja kanamunade tarbimine nii Eestis kui ka meie eksporditurgudel endiselt kiires kasvus.

Soorm selgitab seda linnuliha tervislikkuse ja suhteliselt soodsa hinnaga võrreldes teiste lihaliikidega. "Firmas ootame efektiivsuse paranemist seoses viimastel aastatel tehtud investeeringutega lihatöötlemisse ja algtootmisse," lisas ta.

Areng ei jää Soormi sõnul seisma ka järgmisel aastal, plaanid on juba tehtud. "Ohtudena näeme uuel aastal järjest kasvavaid kulusid energiale ja loomulikult on alati võimalik söödahinna järsk muudatus, sest uue aasta teraviljahindu ei tea veel keegi," ütles ta.

"Ühtlasi on meie jaoks ohuks kõik see, mis paneb Eesti tootja võrreldes piiritaguste konkurentidega mingil viisil raskemasse positsiooni."

"Kuigi Euroopa majanduses on oodata keerulist aastat, on siiski alust arvata, et Eestil läheb suhteliselt hästi. Oluline on, et riik ei minetaks oma uuendusmeelsust ja et Eesti ettevõtted kasutaks ära muutliku ajaga kaasnevad võimalused," ütles Soorm.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. December 2011, 08:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing