• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millised olid 2011. aasta tugevaimad ja nõrgimad valuutad?

  Euroopa Keskpanga jälgitava 33 maailma põhivaluuta hulgas on sel aastal olnud tugevaim Jaapani jeen, nõrgim aga Türgi liir.

  Ehkki eurotsooni võlakirjakriisi negatiivsetest mõjudest rahaturgudele ja majandusele on viimase pooleteise aasta jooksul kirjutud pikalt, on euro 2011. aastal enamiku põhivaluutade vastu siiski väärtust kasvatanud.
  Maailma kõige mõjukaimate valuutade (USD, JPY, CHF, GBP), suhtes on ühisraha oma väärtust küll kaotanud, kuid langus on olnud marginaalne. Nii näiteks sai 2010. aasta lõpus euro eest 1,336 USA dollarit ning eile 1,307 dollarit ehk langusprotsendiks on olnud 2,2%.Rootsi krooni vastu pole ühisraha aga aasta kokkuvõttes praktliselt üldse muutunud.
  Allajärgnevas edetabelis on valuutad reastatud alates kõige tugevamatest valuutadest (mille vastu on euro aastaga enim nõrgenenud) ja lõpetades nõrgimatega:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.