Jaga lugu:

BMW tulemus ületas ootuseid

BMW esimese kvartali kasum kahanes, kuna Euroopa autoturu kukkumine lõi autode müügihindu, vahendab Bloomberg.

Autotootja esimese kvartali intressi- ja maksueelne kasum vähenes aastaga 4,5% 2,04 miljardile eurole. Analüütikud ootasid 1,82 miljardi eurost kasuminumbrit. BMW käive vähenes 4,1%, 17,5 miljardile eurole.

BMW, Mini ja Rolls-Royce kaubamärkide all autode müüja loodab uute mudelite ja Hiina ja USA kasvavale nõudlusele, mis peaks kaitsma ettevõtet euroala valitsuste võlakriisi mõju eest laiemale Euroopa autoturule, mis on kukkunud 20 aasta madalamale tasemele.

„Kuna meie uutele tehnoloogiatele ja mudelitele kulutuste tase on kõrge ning me investeerime ka tootmisesse, peaks me raporteerima 2013. aastal maksueelse kasumi samal tasemel, kui 2012. aastal,“ prognoosis BMW juhatuse esimees Norbert Reithofer.

Tuleva aasta lõpuks toob BMW turule 25 uut mudelit, millest kümnel ei ole eelkäijat. Mercedes plaanib tuua turule aastakümne lõpuks 13 täiesti uut mudelit.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas