Raido Neemre • 27. november 2013 kell 19:36

Senat tagandas Berlusconi Itaalia parlamendisaadiku kohalt

Itaalia poliitik ja kolmekordne peaminister Silvio Berlusconi otsustati peale Itaalia senati hääletust Itaalia parlamendist välja visata. 

Hääletus toimus peale 77 aastase veteran-poliitiku süüdimõistmist maksukuriteos, mistõttu talle määrati aastane vanglakaristus, mis tema vanuse tõttu asendati koduaresti või ühiskondlikult kasuliku tööga.

Berlusconi taaselustatud “Forza Italia" partei kinnitas teisipäeval, et nad ei toeta enam koalitsioonivalitsust, mida juhib Enrico Letta, öeldes, et nad ei nõustu administratsiooni majanduspoliitikaga.

Hoolimata oma toetuse tagasivõtmisest “suurest koalitsioonist”, mis moodustati kõigest seitse kuud tagasi, peaks Letta suutma jääda võimlule, kuna tal on asepeaministri Angelino Alfano ja tema partei toetus.

Parlamendikoha kaotus ei takista Berlusconil oma parteid juhtida, kuid oma parlamendisaadiku kohaga kaotas ta ka immuunsuse, mis takitas uurijatel tema pealtkuulamise. Ta seisab silmitsi vähemalt kahe teise kriminaaluuringuga, mille kohaselt teda süüdistatakse seksuaalteenuste ees maksmise ja alaealise prostituudiga vahekorras olemise eest.

Hetkel kuum