• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: turud käisid täna kolinal alla

  Pärast S&P 500 tõusu kõigi aegade rekordini läksid Ühendriikide aktsiaturud täna selgelt langusteed pärast seda, kui kasvas spekulatsioon, et Föderaalreserv hakkab juba järgmine nädal stiimuleid koomale tõmbama.

  Investorid on praegu kaalumas erinevaid võimalusi, millal keskpank oma stiimuleid koomale hakkab tõmbama. Järgmine koosolek on neil järgmise nädala keskel. Bloombergi küsitletud ökonomistidest 34% prognoosib, et Fed võtab selle sammu järgmine nädal ette.
  "Me oleme palju lähemale liikunud Fedi koomale tõmbamisele," kommenteeris Bloombergile LPL Financiali turustrateeg JEffrey Kleintop. "Paranevad majandusnäitajad ning eelarve kokkulepped suurendavad tõenäosust selle toimumisele detsembris."
  Cisco oli täna uudistes figureerival kohal. Firma kaotas Euroopa kohtus kaasuse, milles palus kehtetuks tunnistada Skype'i ülevõtmise Microsofti poolt. Lisaks alustas Citigroup Cisco aktsia jälgimist, andes aktsiale 18-dollarilise hinnasihi ning müügisoovituse.
  MasterCardi aktsionäridele oli aga tänane hea päev, sest aktsia tõusis 3,5%, 790 dollarini. Maailma suuruselt teine pangakaartide süsteem suurendas enda kvartaalse dividendi 1,10 dollarini ning kiitis heaks kuni 3,5 miljardi dollari eest aktsiate tagasiostu programmi.
  S&P 500 tegi eile 1808,37 punkti peal kõigi aegade rekordi, kuid täna tuli taanduda. Indeks langes 1,13% ning sulgus 1782,22 punkti peal. Dow Jonesi tööstuskeskmine kaotas 0,81% ning läks õhtule 15 843,53 punktil. Nasdaqi komposiitindeks sulgus 4003,81 punktil, andes päevaga järele 1,40%.
  Kulla hind odavnes tänasega 0,60% ning maksis päeva lõpus 1253,50 dollarit untsi kohta. Nafta hind odavnes samal ajal New Yorgi kaubabörsil 1,11% ja maksis 97,41 dollarit untsi kohta. Euro pole enam kaugel enam kui kahe aasta tipust, kuid esmalt tuleb selleks ületada 1,38 dollari piir. Tänasega kallines ühisvaluuta 0,17% ning võrdus 1,3786 dollariga.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.