Baltika ja finantsinspektsioon kohtusid täna kohtus

Mari Mets 08. jaanuar 2014, 18:50

Baltika kaebas finantsinspektsiooni kohtusse kuna ei nõustunud inspektsiooni järeldusega, et ettevõte on rikkunud siseteabe avalikustamise nõudeid Tallinna börsil ning väärib teo eest 11 000eurost trahvi.

Finantsinspektsioon karistas mullu 29. mail Baltikat siseteabe edastamise reeglite rikkumise eest rahatrahviga, millega Baltika ei nõustunud. Ettevõte esitas selle peale kaebuse Harju maakohtule, kus täna toimus sel teemal esimene kohtuistung.

„Baltika on jätkuvalt seisukohal, et ettevõte ei ole edastanud ebaõiget teavet 16.11.2011 börsiteates ega ole jätnud avaldamata 03.02.2012 börsiteates Baltikale teada olnud siseteavet. Seetõttu soovib Baltika, et Harju maakohus tühistaks finantsinspektsiooni otsuse ja lõpetaks väärteoasja menetluse,“ edastas Baltika kommunikatsioonijuht Tiina Urm ettevõtte seisukoha.

„Seoses kaebuse jätkuva menetlemisega Harju maakohtus ei pea me omalt poolt õigeks selle enamat kommenteerimist enne kohtuvaidluse lõppemist,“ lisas ta.

„Trahvid määrati Baltikale ebaõige ja eksitava teabe avaldamise eest NASDAQ OMX Tallinna börsi infosüsteemi kaudu 16. detsembril 2011 ning eksitava teabe avaldamise eest 3. veebruaril 2012. Sellele järgnevalt jätsid nad kuni 29. veebruarini 2012 ka teabe viivitamatult avalikustamata. Finantsinspektsioon on jätkuvalt veendunud, et Baltika on rikkunud  siseteabe avalikustamise nõudeid,“ vahendas finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuht Malle Aleksius.

16. detsembril 2011 avaldas Baltika Tallinna börsil teate „Informatsioon AS Baltika netovara seisust ja nõukogu koosoleku otsused“, kus avalikustati muuhulgas, et tänu oktoobri ja novembri 1,1 miljoni euro suurusele puhaskasumile ja seoses KJK Fund SICAV-SIF nõuete konverteerimisega omakapitaliinstrumendiks on ettevõtte netovara 30. novembri 2011 seisuga üle poole aktsiakapitali mahust, mis on kooskõlas äriseadustikus nõutuga. Finantsinspektsiooni väärteomenetlus tuvastas, et nõuete konverteerimist omakapitaliinstrumendiks 30. novembri 2011 seisuga tegelikult ei toimunud ning Baltika ja KJK Fund SICAV-SIF vahel sõlmitud lepingus käsitletud laenu oleks tulnud Baltika raamatupidamises kajastada finantskohustisena, leiab finantsinspektsioon.

Järgmine kohtuistung Baltika ja finantsinspektsiooni vahel toimub 19. veebruaril.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. January 2014, 18:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing