Baltika kaebus kohtus arutluses

10. jaanuar 2014, 00:00

Baltika kaebas finantsinspektsiooni kohtusse, kuna ei nõustunud, et ettevõte on rikkunud siseteabe avalikustamise nõudeid börsil ning väärib teo eest 11 000eurost trahvi.

Finantsinspektsioon karistas mullu 29. mail Baltikat siseteabe edastamise reeglite rikkumise eest rahatrahviga, millega Baltika ei nõustunud. Ettevõte esitas selle peale kaebuse Harju maakohtule, kus eile toimus esimene kohtuistung.

Baltika kommunikatsioonijuht Tiina Urm teatas, et Baltika on jätkuvalt seisukohal, et ettevõte ei ole edastanud ebaõiget teavet 2011. aasta 16. novembri börsiteates ega ole jätnud avaldamata Baltikale teada olnud siseteavet 2012. aasta 3. veebruari börsiteates. “Seetõttu soovib Baltika, et Harju maakohus tühistaks finantsinspektsiooni otsuse ja lõpetaks väärteoasja menetluse,” edastas ettevõtte seisukoha.

Kaebuse menetlemisega seoses ei pidanud ettevõte enamat kommenteerimist võimalikuks.

Finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuht Malle Alek­sius­ edastas, et inspektsioon omakorda on jätkuvalt veendunud, et Baltika on siseteabe avalikustamise nõudeid rikkunud. “Trahvid määrati Baltikale ebaõige ja eksitava teabe avaldamise eest NASDAQ OMX Tallinna börsi infosüsteemi kaudu 16. detsembril 2011 ning eksitava teabe avaldamise eest 3. veebruaril 2012. Sellele järgnevalt jätsid nad kuni 29. veebruarini 2012 ka teabe viivitamatult avalikustamata,” vahendas ta.

2011. aasta 16. detsembril avaldas Baltika Tallinna börsil teate “Informatsioon AS Baltika netovara seisust ja nõukogu koosoleku otsused”, kus seisis, et tänu oktoobri ja novembri 1,1 miljoni euro suurusele puhaskasumile ja seoses KJK Fund SICAV-SIFi nõuete konverteerimisega omakapitaliinstrumendiks on ettevõtte netovara 30. novembri 2011 seisuga üle poole aktsiakapitali mahust, mis on kooskõlas äriseadustikus nõutuga. Finantsinspektsiooni väärteomenetlus tuvastas, et nõuete konverteerimist omakapitaliinstrumendiks 30. novembri 2011 seisuga tegelikult ei toimunud ning Baltika ja KJK Fund SICAV-SIFi vahel sõlmitud lepingus käsitletud laenu oleks tulnud Baltika raamatupidamises kajastada finantskohustisena.

Järgmine kohtuistung toimub 19. veebruaril.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. January 2014, 18:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing