E-arvete rändlus muutub oluliselt mugavamaks

09. jaanuar 2014, 17:20

Eelmise aasta lõpul sõlmis Telema koostööleppe Eesti Posti eArvekeskuse ja Opus Capitaga, mis teeb avaliku sektori asutustele e-arvete saatmise senisest oluliselt mugavamaks.

Telema ärikliendid saavad nüüd saata e-arveid koolidele, lasteaedadele, haiglatele ja avaliku sektori organisatsioonidele. Suurim erinevus erasektoris vahetatavate e-arvetega on see, et avalik sektor soovib masinloetavale failile lisaks ka arve kujutist pdf-i kujul, selgitas Telema oma pressiteates.

Telema tegevjuhi Hele Hammeri sõnul toob Telema ühendus Eesti Posti eArvekeskuse ja Opus Capitaga (endine Itella Information) kõigi kolme ettevõtte klientidele kasu. “Telema EDI süsteemi kasutavad tarnijad, kelle klientide seas on ka avaliku sektori asutusi, saavad nüüd mugavalt nõuetekohaseid e-arveid saata.”

Kolme ettevõtte kliendivõrgustik seob tuhandeid äriühinguid ja organisatsioone, kellel paranevad tänu rändluslepetele e-arvete kasutamise võimalused.

Telema AS on Baltikumi EDI operaator, kes toetab kaubandusettevõtete tarneahela protsesse IT-lahendustega. Telema edastab ja töötlab kaubandusdokumente (tellimused, arved, saatelehed). Telema süsteemis on üle 3000 poe ja üle 1000 tarnija, aastas vahetatakse rohkem kui 10 miljonit dokumenti. Telemal on kliendid Balti riikides, kuid ka Soomes, Poolas, Taanis, Saksamaal ja Hollandis. Telemas on 35 töötajat.

OpusCapita eesmärk on klientide finantstugiteenuste ja rahavoogude protsesside optimeerimine. Ettevõttel on Euroopas üle 10 000 kliendi ja tegutsetakse üheksas riigis. OpusCapita annab tööd 2400 spetsialistile. Ettevõtte teenuseid kasutatakse enam kui 50 riigis. 2012. aastal oli ettevõtte käive 270 miljonit eurot. OpusCapita peakorter asub Soomes Espoos ja ettevõte kulub Itella Gruppi.

Eesti Posti eArvekeskus on e-arvete operaator, mis ühendab e-arvete saatjad, saajad ning nende kasutatavad majandustarkvarad. Eesti Posti eArvekeskus on AS Eesti Post Infologistikadivisjoni Ärisüsteemide üksuse teenus. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2014, 17:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing