Wall Streeti pankade rekordkasumid ja -trahvid

Fredy-Edwin Esse, California 09. jaanuar 2014, 19:37

Ühendriikide kuue suurima panga kombineeritud kasum tõusis mullu kõrgeima tasemeni pärast 2006. aastat ja seda vaatamata asjaolule, et pangad panid kõrvale enam kui 18 miljardit dollarit trahvide maksmiseks.

Aktsiaturgude ralli, kulude kärped ning halbade laenude osakaalu vähenemine aitas grupi puhaskasumil kasva mullu 21%, 74,1 miljardi dollarini, prognoosivad Bloombergi küsitletud analüütikud.

See tulemus jääb alla vaid aastale 2006, kui kuus suurimat panka kasseerisid 84,6 miljardit dollarit Ühendriikide kinnisvaramulli tipus. Eelmine aasta oleks pangad löönud selle rekordi, kui poleks pidanud panema raha kõrvale trahvide ja muude juriidiliste kulude jaoks.

14. jaanuaril tulemuste avalikustamisega alustavad Wall Streeti suurpangad on saamas uusi süüdistusi seoses klientide eksitamisega hüpoteeklaenudega tagatud väärtpaberite osas, turgude manipuleerimisega või selja keeramisega kahtlasele tegevusele klientide poolt.

JPMorgan Chase & Co tegevjuht Jamie Dimon, kelle firma on viimase 12 kuu jooksul teatanud enam kui 23 miljardi dollari väärtuses kohtuvälistest kokkulepetest, on öelnud, et firma juriidilised kulud püsivad jätkuvalt kõrgel.

JPMorgan ning Wells Fargo on esimesed suurest kuuest, kes tulevad tulemustega järgmine nädal välja, näidates kohtukaasuste ja süüdistuste mõju Wall Streetile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. January 2014, 19:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing