Samsung Galaxy S5 tuleb juba sel kuul?

05. veebruar 2014, 00:00

Samsung võib avalikustada oma kõige uuema nutitelefoni Galaxy S5 juba sel kuul ning see tähendaks, et Lõuna-Korea suurim elektroonikatootja tooks nutitelefoni turule oodatust varem.

Samsung saatis hiljuti välja kutse “Samsung Unpacked 5” 24. veebruaril Barcelonas toimuvale maailma suurimale mobiilitööstuse messile ­Mobile World Congress 2014. Samsung on ka varem avalikustanud tähtsaid tooteid suurtel üritustel ning seekord võib ettevõte avalikustada uue nutitelefonide lipulaeva Galaxy S5.

Eile avaldatud blogipostituses kirjutas Samsung: “Pane kuupäev kinni ja tule vaata Järgmise Suure Asja pakendist väljavõtmist.”

Kuuldused Samsungi järgmisest nuti­telefonide lipulaeva esitlusest on levinud juba mitu kuud, aga kõige reaalsemaks on peetud märtsi. Galaxy S5 esitlemine veebruari lõpus võib olla tingitud Samsungi nõrkadest neljanda kvartali tulemustest, mis näitasid aeglaseimat kasvu alates 2011. aastast.

Kaks uut telefoni? Analüütikute sõnul on olulise tähtsusega see, et Samsung esitleb uut telefoni Barcelona mobiilitööstuse messil. “Samsung on praegu nii oluline ettevõte ja kui nad esitlevad midagi mobiilitööstuse messil, saab see suure tähelepanu,” ütles IHS Electronics and Media analüütik Ian Fogg CNBC-le.

Samsung Galaxy S5 on kuulduste järgi suurema ekraaniga kui eelkäija ning ettevõte võib esitleda ka kallimat metallümbrusega nutitelefoni, mis võib maksta umbes 800 eurot. Plastikust versiooni hind jääb 600 euro kanti. Kui need kuuldused vastavad tõele, jäljendaks Samsung oma strateegias Apple’it, kes eelmisel aastal tõi samuti turule kaks iPhone’i: üks oli metallkorpusega ja kallim, teine plastikust ja odavam. Kuulduste järgi on uuel Galaxyl ka teravam ekraan ja kõrgemate megapikslitega kaamera.

Kuid analüütikud hoiatavad, et nutitelefonide turul on innovatsioon otsa saamas ning Samsungil ei maksaks uusi seadmeid teiste pealt maha kopeerida. “Tänapäeval on nutitelefonides raske leida riistvarainnovatsiooni,” ütles Minteli meediaanalüütik Sam Gee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. February 2014, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing