Homme selgub “Eduka Eesti” võitja

10. märts 2014, 00:00

Neljapäeval kogunenud Äripäeva ja “Eduka Eesti” sponsorite esindajatest koosnev þürii valis välja arvamuskonkursi kuus nominenti ning otsustas preemiate jaotuse.

“Eduka Eesti” arvamuskonkursi nominendid on Rait Kaarma looga “Eesti maailma viie lapsesõbralikuma riigi hulka”, Tarmo Tanilas “Seame sisse pensionikonto”, Jüri Mõis “Hooligem oma talentidest!”, Ivo Rull “Loobume 8tunnise tööpäeva standardist”, Raivo Hein “Rikkaks saamise õpetus koolis omaette aineks”, Rein Ruusalu “Suurendame “tarku investeeringuid””.

Debatt Eesti elu üle. “Eduka Eesti” arvamuskonkursi eesmärk on ärgitada ja hoida debatti Eesti edu üle ning vahendada avalikkusele värskeid ideid Eesti arengu kiirendamiseks.

“Parempoolse ilmavaate debatt, mille mõtteks oleks otsida teid, kuidas majandust elavdada, elanike heaolu kasvatada ja ettevõtlikkust suurendada, on Eestis täna selgelt ebapiisav,” on öelnud Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel. “Pole mingit põhjust arvata, et Eesti senine edu võiks olla möödanik.”

Teist korda teoks saaval “Eduka Eesti” arvamuskonkursil on seekord selgelt välja joonistuv fookus: inimene. Suur hulk eri autorite tehtud ettepanekuid keskendub inimesele kui nii riigi kui ka ettevõtluse arengu seisukohalt tähtsaimale kapitalile.

Edu mõiste uueneb. ““Eduka Eesti” arvamuskonkurss näitab, et Eesti edu üle arutlemine toimub juba teistes mõõtkavades kui need, kus me oleme kahe viimase aastakümne jooksul harjunud liikuma. Edu kontseptsioon on uuenemas, samuti selle hindamise viisid. On hakanud sugenema mõistmine, et pikaajalise edu juurde kuulub tingimata ka kindlustunne, rahulolu, usaldus,” kirjutas Äripäev juhtkirjas.

Esimese koha võitja saab 10 000 eurot, teise koha pälvinud 3000 ja kolmanda koha omanik 2000 eurot. Võitjate nimed saavad teatavaks 11. märtsil Estonia talveaias “Eduka Eesti” lõpuüritusel.

Sel hooajal avaldas Äripäev konkursi raames 92 ideed.

Äripäeva partnerid “Eduka Eesti” korraldamisel on Tallinna Kaubamaja, Danske Bank, EMT, Raidla Lejins & Norcous, Saku Õlletehas ja Tallinna Vesi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2014, 19:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing